Forum

Ścieżka forum - jesteś tutaj:ForumForum lokalne: GliwiceZalanie laptopa
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Zalanie laptopa

PreviousPage 2 of 2
Cytat z Gość data 15 kwietnia, 2023, 7:45 pm

Suszyłeś go jakość?

Nie niczym specjalnym nie ingerowałem, nie używałem żadnych suszarek piecyków etc ( na jednym z for przeczytałem żeby włożyć go do minimalnie nagrzanego piekarnika). Jedynie co to natychmiast wyjąłem baterie

Pytam się, bo może to śmieszne, ale kolega zalał telefon i włożył go do kubka ryżu i po tygodniu i włożeniu nowej baterii telefon zaczął normalnie działać (bodaj po tygodniu go odpalił... )Ale z laptopem tak raczej sie nie da...

O ile nie doszło do jakiegoś zwarcia, a jak laptop był wyłączony i o ile nie poszło na baterię od biosu, to jest jakiś cień nadziei moim zdaniem jest, ze po wysuszeniu normalnie zacznie działać. Kiedy w ogóle go zalałeś?

Cytat z Gość data 15 kwietnia, 2023, 7:50 pm

O ile nie doszło do jakiegoś zwarcia, a jak laptop był wyłączony i o ile nie poszło na baterię od biosu, to jest jakiś cień nadziei moim zdaniem jest, ze po wysuszeniu normalnie zacznie działać. Kiedy w ogóle go zalałeś?

3 dni temu...

Cytat z Gość data 15 kwietnia, 2023, 7:51 pm
Cytat z Gość data 15 kwietnia, 2023, 7:50 pm

3 dni temu...

To masz dwie opcje. Albo poczekaj jeszcze z tydzień i zobacz czy ci ruszy. Jak go spaliłeś, to i tak jest uwalony, jak nie to powinien być już suchy i normalnie odpalić, albo zobacz na stronie https://naprawimy.net.pl/ i tam do nich napisz lub zadzwoń i zobacz co oni ci doradzą. I wtedy zdecydujesz...

A ty tak piszesz raz pod nickiem, a raz jako gość?

Tak, bo się wylogowałem z kompa i przeszedłem na telefon, a tam się nie loguję i albo piszę jako gość albo w ogóle

PreviousPage 2 of 2